Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

Kurumsallaşma

Türkiye’de kurulan her 100 şirketten 90’ ı aile şirketi kapsamında kurulmaktadır. Sermayenin aile içinde kalması ve birbirini tanıyan bu insanların beraber çalışmak istemesi ve kendi aile gruplarının kalkınmasına katkı da bulunmaları doğaldır. Türkiye’de aile şirketleri sıkıntılarını kendi bireysel yöntemleriyle çözmeye çalışmaktadır. Bireysel önlemler sorunları bırakın çözmeyi, sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir.

Kurumsallaşma deyince hemen aklımıza, yönetimin profesyonel kişilere devredilmesi gelmektedir. Şirket kurumsallaşırken aile bireyleri kendileri de bu kurumsallaşmaya ayak uydurabilirlerse şirkette profesyoneller gibi görev alabilirler. Bunun için şirketteki işlerin çok iyi tarif edilmesi, sorumluluk alanlarının belirlenmesi ve yetki devirlerinin ne şekilde olacağının belirlenmesi gerekmektedir. Aile bireyleri tarif edilen işlere uygunluk sağlıyorlarsa görev almalarında hiçbir mahzur yoktur. Bu anlamda, kurumsallaşma, bir sistem kurmaktır.

Bu kapsamda, şirketin kurumsallaşması için:

  • Şirketin amaçları doğrultusunda bir organizasyon yapısı tespit etmek,
  • İş ve görevlerin tam olarak tariflerini yapmak,
  • İşle ilgili yönetmelikleri yazılı hale getirmek, (ISO 9000, Satın Alma Yönetmeliği, İşyeri ve Personel işe alma Yönetmeliği gibi.)
  • İş ve görev tanımlarına uygun olarak yetkileri dağıtmak ve sorumlulukları tespit etmek,

gerekir.

Yenİden yapIlanma

Organizasyonu, misyonu, vizyonu ve ana faaliyetlerini tekrar gözden geçirerek daha sağlıklı, etkili ve daha hızlı hareket edebilen bir şirket olmak ve çalışanlarına bu dinamizmi yerleştirmek isteyen kuruluşlar için önerilen yeniden yapılanma modeli şirket ihtiyaç ve beklentileri yönünde özel olarak tasarlanır ve uygulanır.

DanIşmanlIk Hİzmetlerİmİz