Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

Yönetİm Sİstemlerİ ve Entegrasyonu


ISO 9001-2008 Kalİte Yönetİm Sİstemİ

Kurumsallaşma için ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi iyi bir başlangıçtır. ISO 9001:2008 standartları firmaların kendilerini geliştirip bir düzen ve disiplin içinde çalışmalarını sağlayacaktır. Müşteri odaklı ürün veya hizmet sunmayı sağlayan bir sistem geliştirilmesinin yanısıra, ISO 9001:2008 kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlamaktadır.

Günümüzde birçok firma sistemi kurmadan belge almak istemektedir. Devlet ihalelerine girmek için istenen bu belgenin firmalara uzun vadede hiçbir yararının olmadığı görülmektedir. 1 Haftada belge alan ve ISO belgem var diyen firmalar her gün biraz daha fazlalaşmaktadır. Bu da ülkemizdeki kalite ve kurumsallaşma gibi önemli kavramlara zarar vermektedir. Dokümantasyonun firmanıza ve yaptığınız işe uygun olması, son derece önemlidir. Pekçok firma belgeleri olduğu halde kullanamamakta ve tekrar sistem kurma çalışmaları için bizlere başvurmaktadırlar.

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemini doğru olarak kurup, uygulamanız ve sahip çıkmanız sizi hedeflerinize daha kolay ulaştıracaktır.

ISO 14001-2004 Çevre Yönetİm Sİstemİ

Günümüzde 'Ne pahasına olursa olsun üretim yapmak' yerine 'Gelecek kuşakların ihtiyaçlarını gözardı etmeden, gelecekte kaynak sıkıntısı yaratmayacak şekilde üretim yapmak' fikri kabul görmektedir. Bu kapsamda pekçok kuruluş, 'üretirken çevreyi korumayı' ilke haline getirmişlerdir.

Bu hedefe ulaşmak için 3 temel ilke;

  • Kuruluşun çevreye verdiği etkilerin farkında olması,
  • Bu etkilerin sorumluluğunu kabul etmesi,
  • Zararlı etkilerin azaltılması yada bertaraf edilmesidir.

Çevre yönetimi, İşletmelerin faaliyetleri sırasında oluşturdukları çevresel etkileri kontrol altına almalarını sağlayan bir yönetim standardıdır. Gönüllülük esasına bağlı olmakla beraber ticari öncelikler ve fırsatlar, imajın değişmesi bu standardı zorunlu hale getirmektedir. Çevre Yönetim Sistemi kurulması aşamasında süreçlerin ve kaynakların verimli kullanımı, atık yönetimigibi çalışmalar maliyet düşürme konusunda önemli bir adım oluşturacaktır.

OHSAS 18001-2007 İş SağlIğI ve Güvenlİğİ Yönetİm sİstemİ

İş sağlığı ve güvenliği, bir işyerinde, çalışanların normal sağlıklı hallerini sürdürmeleri için yürütülmesi gereken faaliyetlerin tümüdür.

İş sağlığı ve güvenliği, çalışanların işyerlerinde bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığının korunmasını amaçlamaktadır. Bir işin doğru yapılması, onun aynı zamanda güvenli bir şekilde yapılmasını da içermektedir. Ayrıca, iş kazası ve meslek hastalıkları verimliliği düşürmekte, maddi kayıplara yol açmaktadır.

İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemlerinde, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi önceliklidir. İş kazası ve meslek hastalıklarının tümüyle kaçınılması mümkün görünmemektedir. Ancak riskler kontrol altına alındığında, yaralanma ve hastalanmalar oldukça düşük seviyelere indirilebilebilmektedir.

Ülkemizde iş güvenliği konusunda temel kanun İş Yasası’dır. Devlet bu yasayla, işverenleri gerekli önlemleri almakla, işçileri de alınan bu önlemlere uymakla yükümlü tutmuştur.

Çağdaş ülkelerde olduğu gibi, önemli uzuv kayıplarıyla sonuçlanan bir iş kazası halinde ödenen yüksek tazminatlar, artık ülkemizde de gündeme girmiştir.

OHSAS 18001 amacı; hastalanmaya ve yaralanmaya yol açan riskleri kontrol altına almak, iş güvenliği mevzuatına uyumu sağlamak ve iş güvenliği performansını sürekli artırmaktır.

ISO 22000-2005 GIda Yönetİm Sİstemİ

Üretim ve hizmetin her alanında ihtiyaç olarak karşımıza çıkan Kalite Yönetim Sistemleri ‘nin gıda güvenliğinden beklenen kriterlerin bir bölümünü karşılayacağı görüşü ile farklı yöntemler geliştirilme gereği doğmuştur.

Gıda güvenliği, gıdaların üretimi sırasında veya tüketici tarafından kullanıldığında gıda kaynaklı tehlikelerin bulunması ile ilgilidir.Gıda güvenliği tehlikelerine karşı, gıda üretim zincirinin tüm aşamalarında etkin olacak bir kontrol sistemi önem kazanmaktadır. Bu amaçla tüm proses aşamalarını içine alan Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis ana Critical Control Points) kavramı geliştirilmiştir.

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 22000’in ( GGYS ) amacı, kuruluşların kendi gıda güvenlik sistemleri ile yasal ve düzenleyici gereksinimleri karşılayacak bir sistemin kurulmasına aracı olmaktır. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 22000’in ( GGYS ) planlanıp kurulması, güncellenerek uygulanması ile ürünlerinizin tüketiciler için güvenli hale gelmesi sağlanırken, müşteri memnuniyetinin en üst seviyelere taşınması yanısıra firmanızın pazarda rekabet edebilmesinin önü açılacaktır.

Yönetİm Sİstemlerİnİn Entegrasyonu

Müşteriler tarafından talep edilen yönetim sistemlerinin çeşitliliği, aynı anda kuruluşta birden çok yönetim sisteminin işletilmesini gerektirmektedir. Bu sistemlerin farklı yapılarda ve bakış açılarında kurulmuş olması, sistemlerin yönetilmesinde güçlükler yaratmaktadır. Farklı sistemlerin ayrı ayrı yönetilmesi de ilave yönetim ve denetim maliyeti getirmektedir. Bu sebeple karşılaşılacak sorunların aşılması için sistemler Entegre Yönetim Sistemi olarak kurulabilir ya da mevcut sistemler sonradan entegre hale getirilebilir Entegre Yönetim Sistemleri, ‘Kalite’, ‘Çevre’ ve ‘İş sağlığı ve İş Güvenliği’ vb. konulardaki yönetim sistemlerinin tek bir çatı altında toplanarak bir bütünlük içinde yönetilmesi amacıyla kurulan sistemlerdir.

DanIşmanlIk Hİzmetlerİmİz